Önemli Duyuru

“01.06.2013 Tarihinde yapılan Mali Genel Kurulda alınan karar gereği 01.01.2014 Tarihinden itibaren Vakıf Aidatları 20 TL olmuştur.

Üyelik aidatlarının düzenli olarak gönderilmesi için üyelerimizin yeni aidat miktarı üzerinden otomatik talimatlarını yenilemeleri gerekmektedir.

Emekli olan üyelerimiz, aidat kesintilerinin devam etmemesi için otomatik ödeme talimatlarını iptal ettirmelidirler.”

Çalışma Saatleri

Cumartesi ve Pazar ile Resmi Tatil ve Bayram dışında kalan günler :

09.00 – 12.30

13.30 – 18.00

Ziyaretçi Sayacı

Bugün 15

Dün 7

Bu hafta 35

Bu ay 386

Toplam 116915

Köy Hizmetleri Vakfı

“İstihdam edilenlere yardım vakıfları” grubundan olan Köy Hizmetleri Vakfı, eğitim, sağlık, kültür faaliyetleri yanında Köy Hizmetleri personeli arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla, Kartal 1.Asliye Hukuk Mahkemesi 02.02.1989 tarih ve 216 sayılı kararı ile Mülga Köy Hizmetleri İstanbul 18.Bölge Müdürü Sayın Süleyman KULE’nin öncülüğünde, bağlı İl Müdürlüklerinde çalışan çok az sayıda üye ve 100 kişilik Kurucu Üye tarafından 20 milyon TL sermaye ile İstanbul Bölgesi çevresinde kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır. Yönetim Kurulu’nun 30.04.1990 tarih 4 nolu kararı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 26.09.1990 tarihli uygunluk yazısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde Vakıf şube teşkilatı kurma çalışmaları başlamıştır. Köy Hizmetleri Vakfı merkezi, şubesinin İstanbul’da faaliyetine devam etmesi kararıyla, Köy Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Güner SAYGILI’nın gayretleriyle 1991 yılında Ankara’ya alınmıştır. Genel Kurul yapılarak, Yönetim ve Denetim Kurulları oluşturulmuştur. Yönetim Kurulu, ekipler oluşturarak merkezde 15 Daire Başkanlığı, 17 adet Müdürlük (Araştırma ve Proje Müdürlükleri ve 4 adet Makina İkmal Müdürlüğü), 19 Bölge Müdürlüğü ve 81 İl Müdürlüğü’nde görevli personellere yerinde ulaşılmış ve tüm illerde üye kayıtları yapılarak çok kısa sürede Vakfımızın üye sayısını 13 bine ulaştırmıştır. 1997 yılından sonra Vakfımız büyük bir gelişme göstermiştir.

Vakfımız, üyelik aidatlarını minumum seviyede tutarak, gelir getirici projeler üretme çalışmaları başlatmıştır. 02.10.1997 tarihinde Sigorta Acenteliği İşletmesi kurulmuş ve Vakfımız, Yetkili Acente olarak faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra 27.12.2001 tarihinde Ankara Sigorta Acenteliği ve 31.05.2004 tarihinde Güven Sigorta Acenteliği de işletme bünyesine katılmıştır.

Türkiye sathında üye adedimizin 7.300’e yakın olduğu 1998 senesinde üyeleri Vakfımıza üye olan Y.S.E. Sosyal Yardımlaşma Derneği, Genel Kurulunda Vakfımıza iltihak kararı almış ve katılımıyla önemli destek sağlamıştır.

Vakfımızın gelir sahalarını arttırmak ve ticari işlemlere girebilmesi için, % 99’u vakfımıza ait KÖY-VAK A.Ş., 8 Ocak 1999’da tescil edilmiş ve Vakfımız geniş bir yelpazeyle iş hayatına girmiştir. 1999 başlarında Vakfımız ambleminin belirsizliği, tam anlaşılamaması nedeniyle özüne dokunulmadan, temsil ettiği işaretleri bozmadan, beğeniyle karşılanan yeni amblemimiz oluşturuldu. Aynı sene içinde Vakıf Kimlik Kartları basılarak bütün üyelerimize dağıtıldı.

Mülga Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden kiralanan alanda Vakfımızın kendi imkanlarıyla yaptırdığı, Köy Hizmetleri Vakfı Konya Özel Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, KÖYVAK A.Ş. tarafından 2000 yılında işletmeye açılmıştır.

2002’de Köy Hizmetleri Vakfı İstanbul Şubemizce Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi’ne prefabrik Okul Kantini yaptırıldı ve kiraya verilerek işletmeye açıldı. Merkez idare binası ek inşaatı, Vakfımız tarafından yaptırılan halı saha yeri ve içinde market, manav, kundura tamircisinin yer aldığı baraka yeri 2004 senesinde Ankara Milli Emlak Müdürlüğü’nden 5 yıllığına kiralanmıştır. 2.9.2004 tarihinde de Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılması duyumlarına istinaden Ankara Emek Mahallesi’nde bir büro satın alınmıştır.

29 Ocak 2004 tarih ve 25361 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5072 sayılı yasa gereği Vakıf Yönetim Kurulunca tespit edilen Vakıf Senedinde yapılması zorunlu olan değişikliklere, 17 Mayıs 2004 tarihli Vakfımız Olağan Genel Kurulu’nda Genel Kurul Üyelerinin katkıları ile son şekli verilmiş ve Notere onaylattırılarak tescil için Ankara 12.Asliye Hukuk Mahkemesine iletilmiştir. Vakfımızın yeni adı yetkili makamlarca da uygun görüldüğünden kısaca “Köye Hizmet Götürenler Vakfı” olarak belirlenmiştir. 16.03.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5286 sayılı yasa ile Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün kaldırılması dolayısıyla ilgili mahkemece, sunulan metinde bazı yeni düzenlemeler yapılması bildirildiğinden bu düzenlemeler Yönetim Kurulumuzca yapılarak 14 Mart 2005 tarihinde Mali Genel Kurul toplantısında delegelerimizin oylarıyla kabul edilerek yasal işlemlere başlanılmıştır.

Vakfımızın kurulduğu 1989 yılından bu yana, Vakıf Yönetim Kurullarında görev alanlar, görevlerini vakıfların temel felsefesine uygun bir şekilde vakıftan aylık ücret ve huzur hakkı adı altında herhangi bir ücret almadan yerine getirmektedirler.